Adatkezelési tájékoztató

A TÜV Rheinland Group örömmel fogadja termékeink iránti érdeklődését, továbbá, hogy ellátogatott honlapunkra. Az ügyfelek és a felhasználók adatainak védelme és biztonsága mindig nagy jelentőséggel bírt a konszernen belül. Éppen ezért nagyon fontos számunkra az Ön személyes adatainak védelme, melyre különös hangsúlyt fektetünk.

Ez az adatvédelmi nyilatkozat tájékoztatást nyújt arról, hogy a TÜV Rheinland AG milyen adatokat gyűjt az Ön honlapunkon tett látogatása során, és hogyan használja fel ezeket az adatokat.

A weboldalunk címe: http://www.tuvakademia.com.

Általános megjegyzések és kötelező információk

Az adatvédelmi nyilatkozat áttekintést nyújt arról, hogy milyen adatokat gyűjtünk, és mi történik a személyes adatokkal honlapunk felkeresése során. Ügyfeleink, felhasználóink személyes adatait bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályoknak és az adatvédelmi nyilatkozatnak megfelelően kezeljük.

Személyes adatok gyűjtésével kapcsolatos információk

Az alábbiakban tájékoztatást nyújtunk a személyes adatok gyűjtéséről és további felhasználásáról honlapunk látogatása során. Minden olyan adat személyes adatnak számít, amely személyesen Önre vonatkozik, vagy amely azonosíthatóvá teszi Önt, mint pl. a név, cím, e-mail cím, felhasználói magatartás.

  • Az adatkezelést a GDPR Rendelet valamint az egyéb vonatkozó jogszabályok maradéktalan figyelembe vételével, illetve azok betartásával végezzük.
  • A kezelt személyes adatok körével kapcsolatban teljes mértékű tájékoztatást nyújtunk a résztvevőknek.
  • A velünk történő kapcsolattartása során csakis a legszükségesebb, releváns adatokat kérjük el és kezeljük.
  • A kezelt személyes adatokat az adatkezelés céljának eléréséig kezeljük
  • A kezelt személyes adatokat bizalmasan, harmadik félnek ki nem adva, hozzáférést csakis a legszükségesebb személyeknek biztosítva kezeljük.

 

Az adatkezelő az uniós általános adatvédelmi rendelet 4. cikkének 7. bekezdése értelmében a

TÜV Rheinland InterCert Kft.
Budapest

Váci út 48/A-B.
1132

Tel. +36 1 461 1100
Fax +36 1 461 1199
E-mail: tuv@hu.tuv.com

Az adatvédelmi koordinátor elérhetősége:

  • adatvedelem@hu.tuv.com, a tárgy mezőben az „Adatvédelmi koordinátor figyelmébe” megadásával
  • vagy postai címünkön (a címzésnél az „Adatvédelmi koordinátor figyelmébe” megadásával).

E-mailben vagy egyéb módon való kapcsolatfelvétel esetén a hozzánk eljuttatott kérdések megválaszolásához tároljuk a megadott adatokat (e-mail cím, adott esetben név és telefonszám). Ha a tárolás már nem szükséges, töröljük ezeket az adatokat, vagy korlátozzuk az adatkezelést, amennyiben a vonatkozó jogszabályok előírják az adatok kötelező megőrzését.

Ha az elküldött érdeklődés szükségessé teszi a személyes adatok továbbítását bizonyos címzettek számára, az adatokat harmadik fél számára is továbbítjuk. Az adatok továbbítására mindig a jogszabályi előírások keretében kerül sor.

Ezennel tiltakozunk a kötelező impresszumban megjelentetett adatok felhasználása ellen nem kifejezetten igényelt reklámok és információs anyagok továbbítása céljából. Az oldalak üzemeltetői kéretlen reklámok, pl. spamek küldése esetén jogi lépéseket tehetnek a feladóval szemben.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Weboldalainkat személyes adatai megadása nélkül megtekintheti.

Néhány weboldal használata esetén – például amikor bejelentkezik, vagy, ha arra kér minket, hogy vegyük fel Önnel a kapcsolatot – megkérjük, hogy az adott weboldalon való megadás révén juttasson el hozzánk meghatározott személyes adatokat. Kizárólag azon adatok megadását írjuk elő kötelező jelleggel, melyekre az adott feladat, ill. kérés elvégzéséhez feltétlenül szükségünk van. A többi adat megadásáról szabadon dönthet. Természetesen jogában áll, hogy a kötelezően kitöltendő adatokat sem adja meg nekünk. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy nem tudjuk rendelkezésére bocsátani a kívánt termékeket, szolgáltatásokat vagy információkat.

Amennyiben személyes adatait rendelkezésünkre bocsátotta – pl. azért, hogy kapcsolatba lépjen velünk –, a lehető legnagyobb körültekintéssel kezeljük adatait. Személyes adatainak bizalmas kezelését a TÜV Rheinland Group a német elektronikus médiáról szóló törvény, a német szövetségi adatvédelmi törvény és más a magánélet védelméről és az információs önrendelkezési jogról szóló törvények rendelkezései alapján szigorúan betartja.

Ebbe az is beletartozik, hogy a TÜV Rheinland nem továbbítja az Ön adatait harmadik félnek, kivéve, ha ez az adott üzleti tranzakció lebonyolításához szükséges, illetve, ha Ön ehhez hozzájárulását adta.

Automatizált döntéshozás illetve profitalkotás

nem releváns, az adatkezelés során nem kerül sor ezen tevékenységekre

 

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Hírlevél, Kapcsolatfelvételi űrlapok

Amennyiben szeretné megkapni e-mailben küldött hírlevelünket, szükségünk van az Ön érvényes e-mail címére. A személyével kapcsolatos további adatok megadásáról szabadon dönthet. Ezzel kapcsolatban további információkat az adatvédelmi tájékoztatóban talál, mely a hírlevélre való feliratkozáskor megjelenik a képernyőn. Természetesen bármikor újra leiratkozhat.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Amennyiben valamelyik hivatkozás más, nem a TÜV Rheinland Grouphoz tartozó és nem általunk üzemeltetett weboldalra irányítja Önt át, akkor ezt abból láthatja, hogy megváltozik a böngészője címsora. A jelen adatvédelmi nyilatkozat az ilyen oldalakra nem vonatkozik.

Amennyiben valamely személyre szabott termékajánlat és szolgáltatásaink javítása érdekében a weboldalainkon tett látogatásából származó használati adatokat kívánunk használni, valamint az Ön ügyféladataival összekapcsolni, internetes párbeszéd keretén belül kifejezett hozzájárulását kérjük ahhoz. Ennek során a gyűjtött adatok jellegéről és terjedelméről is tájékoztatjuk. Amennyiben nem kíván hozzájárulni ehhez, az adatok gyűjtése és mentése, ill. a párbeszédpanel bezárása nélkül is folytathatja a párbeszédet.

Személyre szabott szolgáltatások: sütik

A személyre szabott szolgáltatások teljesítésével összefüggésben a TÜV Rheinland sütiket használ.

Az előzetesen megnevezett adatok tárolásán kívül honlapunk felkeresésekor a felhasználó számítógépére sütiket is telepítünk. A HTTP-sütik olyan kis szövegfájlok, amelyeket a felhasznált böngésző rendez és telepít az adott számítógépre, és amelyeken keresztül a sütiket használó oldal (itt: honlapunk) bizonyos információkhoz jut. A sütik nem tudnak programokat elindítani vagy vírusokat telepíteni a számítógépekre. A sütik mindössze az internetes oldalak felhasználóbarát és hatékony kialakítását szolgálják. Azzal, hogy weboldalunkat használja, hozzájárul a cookie-k használatához.

Az átmeneti sütik a böngésző bezárásával automatikusan törlődnek. Ide tartoznak az ún. munkameneti („session”) sütik. Ezek ún. munkameneti azonosítót tárolnak, amelynek segítségével a böngésző különböző lekérdezései hozzárendelhetők az együttes munkamenethez. Ezáltal a honlap ismételt felkeresése esetén felismerhető a böngészéshez használt számítógép. A munkameneti sütik kilépéskor, ill. a böngésző bezárásakor automatikusan törlődnek.

Az állandó sütik automatikusan törlődnek a megadott időtartam után, amely sütitől függően eltérő lehet. A sütik bármikor törölhetők a böngésző biztonsági beállításaiban.

A böngésző tetszés szerint konfigurálható, és a megfelelő beállítással elutasíthatók pl. a harmadik féltől származó sütik, illetve valamennyi HTTP-süti is. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem érhető el a weboldal valamennyi funkciója.

Az adatkezelés ilyenkor is az általános adatvédelmi rendelet 6. cikkének 1. bekezdése f) pontján alapul (pl. a weblap hibamentes működése). Ha más sütik tárolására kerül sor (pl. a honlap használatának elemzésére), akkor ezeket a sütiket külön kezeljük az adatvédelmi nyilatkozatban.

Ezek a sütik segítenek abban, hogy ajánlataink még felhasználóbarátabbak, hatékonyabbak és biztonságosabbak legyenek. E fájlok révén például lehetővé válik, hogy az adott oldalon saját érdeklődésének megfelelően testreszabott információkat lásson. Kizárólag az tehát a célunk, hogy ajánlatainkat a lehető legjobban ügyfeleink igényeihez igazítsuk, és a lehető legkényelmesebbé tegyük az Ön számára a weboldalunkon való böngészést.

Webböngészőjét beállíthatja úgy, hogy a sütik mentését letiltsa. Ezekkel a funkciókkal kapcsolatos további információkat böngészője dokumentációjában, ill. súgójában talál. Bár igyekszünk elkerülni, előfordulhat, hogy néhány weboldalt, ill. azok bizonyos részeit csak korlátozottan, ill. egyáltalán nem tudja használni, amennyiben letiltja a sütik használatát.

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

“Eloqua”:

Az ügyfeleinkkel folytatott optimális kommunikáció érdekében az Eloqua szolgáltatást használjuk. Az ORACLE Deutschland B.V. & Co. KG, Riesstrasse 25, 80992 München szolgáltató Eloqua szervere az Európai Unióban található. A támogatási és adminisztrációs szolgáltatások keretében egyes esetekben nem zárható ki, hogy az Oracle Corporation egyes EU-n kívüli dolgozói felhasználói adatokhoz is hozzáférnek a szerződésben meghatározott munkájuk teljesítése során. Elővigyázatosságból megfelelő biztosítékok segítségével gondoskodtunk róla, hogy az Oracle Corporation vállalatnál az adatok védelmének szintje a német szövetségi adatvédelmi törvénynek megfelelő legyen. Az Eloqua az adott bejelentkezési oldalon állandó sütit helyez el, kivéve, ha az Ön készülékén már található Eloqua süti. Ha Ön már használt az Eloqua szolgáltatásait igénybe vevő weboldalt, akkor valószínűleg már rendelkezik Eloqua sütivel. Az Eloqua sütit többek között arra használjuk, hogy kielemezzük, hogyan használja oldalainkat, és így azokat folyamatosan fejleszteni tudjuk. Az Eloqua segítségével elküldött e-mailek nyomkövetési technológiákat használnak. Ezeket az adatokat elsősorban annak kiderítésére használjuk, hogy milyen témák érdeklik Önt, méghozzá úgy, hogy nyomon követjük, kinyitotta-e e-mailjeinket és mely hivatkozásokra kattintott rá. Ezeket az információkat azután az Önnek küldött e-maileink és az általunk rendelkezésre bocsátott szolgáltatások javítására, valamint a már meglévő nyomkövetési vagy profilkészítési információkkal való összekapcsolásra használjuk. Amennyiben szeretné a jövőben megakadályozni az Eloqua sütik használatát a készülékén, azt a következő hivatkozáson teheti meg:

www.oracle.com/legal/privacy/privacy-policy.html#opt-out

Amennyiben nem szeretné, hogy számítógépét felismerjük (merevlemezsütik), kiegészítésül azt is beállíthatja a böngészőjében, hogy az törölje a sütiket a számítógépe merevlemezéről, minden sütit blokkoljon, vagy a sütik mentése előtt figyelmeztesse Önt. Amennyiben nem fogadja el a sütik a használatát, némelyik szolgáltatásunkat nem fogja tudni használni. Általában a sütik lehetővé teszi számunkra, hogy meghatározzuk, ki Ön, és így jobb és még inkább személyre szabott szolgáltatásokat kínálhassunk Önnek.

Újraértékesítés

Weboldalaink a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) újraértékesítési technológiáit használják. Azért használjuk ezeket a technológiákat, hogy érdekesebbé tegyük Ön számára internetes ajánlatainkat. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy partnereink weboldalán ismét reklámmal szólíthassuk meg azokat az internet-felhasználókat, akik már érdeklődést mutattak termékeink iránt. Meggyőződésünk, hogy a személyre szabott, érdeklődési körnek megfelelő reklámok képernyőn való megjelenítése általában érdekesebb az internet-felhasználók számára, mint a személytelen reklám.

Ez az oldal úgynevezett „újraértékesítési címkéket” használ. Azaz a honlap valamely, „újraértékesítési címkével” ellátott oldalának felkeresésekor az adott online hirdetéseket kínáló szolgáltató (pl. a Google) sütit helyez el a felhasználó számítógépén, és a felhasználót hozzárendeli a megfelelő újraértékesítési célcsoportlistákhoz. Ez a süti a továbbiakban arra szolgál, hogy más weboldalakon újraértékesítési kampányokat („érdeklődési körnek megfelelő reklám”) indítson el.

Ezenkívül e reklámeszközök partnereink oldalain történő megjelenítése sütitechnológián, valamint a korábbi használati viselkedés elemzésén alapul. A Google saját bevallása szerint e folyamat során nem gyűjt személyes adatokat. Nem tárol személyes adatokat, és nem is kapcsolja össze a használati profilokat az Ön személyes adataival.

Amennyiben nem szeretne érdeklődési körének megfelelő reklámokat kapni, a https://www.google.de/settings/ads weboldalt felkeresve letilthatja, hogy a Google ilyen célokra használja a sütiket. Alternatív megoldásként a felhasználók a harmadik fél által használt sütiket is letilthatják úgy, hogy ellátogatnak a Network Advertising Initiative (Hálózati Hirdetési Kezdeményezés) letiltási oldalára.

A Facebook újraértékesítési funkciójának használata

Ez a weboldal a Facebook Inc. („Facebook”) „Custom Audiences” nevű újraértékesítési funkcióját használja. E funkció arra szolgál, hogy e weboldal látogatói számára a Facebook közösségi háló oldalán tett látogatásuk során érdeklődési körüknek megfelelő reklámhirdetéseket („Facebook hirdetések”) jelenítsen meg. Ehhez a weboldalon elhelyeztük a Facebook újraértékesítési címkéjét. E címkén keresztül a weboldal felkeresésekor közvetlen kapcsolat jön létre a Facebook szervereihez. Ennek során a Facebook szerverei információt kapnak arról, hogy Ön felkereste ezt a weboldalt, majd a Facebook hozzárendeli az információt az Ön személyes felhasználói fiókjához a Facebook oldalán. További információkat arról, hogy a Facebook hogyan gyűjti és használja az adatokat, és, hogy milyen jogai és lehetőségei vannak Önnek magánszférájának védelme érdekében, a Facebook adatvédelmi tájékoztatójában talál, mely a következő oldalon érhető el: https://www.facebook.com/about/privacy/. Alternatív lehetőségként a „Custom Audiences“ újraértékesítési funkciót a https://www.facebook.com/settings/?tab=ads#_=_ weboldalon is letilthatja. Ehhez be kell bejelentkeznie a Facebook oldalán.

Nyomkövetés a weboldalon:

Ezen a weboldalon a webtrekk (www.webtrekk.com) szolgáltatás segítségével marketing- és optimalizálási célokból adatokat gyűjtünk és tárolunk. Ezekből az adatokból pszeudonim felhasználási profil állítható össze. Ehhez sütiket használhatunk. A sütik kis szövegfájlok, amelyek az oldal látogatói által használt internetböngésző közbenső helyi tárában kerülnek tárolásra. A sütik lehetővé teszik az internetböngésző újbóli felismerését. Az etracker technológiával gyűjtött adatokat az érintett külön hozzájárulása nélkül nem használjuk arra, hogy a weboldal látogatóját személyesen azonosítsuk, és a pszeudonim viselőjéről tárolt személyes adatokkal nem kapcsoljuk azokat össze. Az adatgyűjtés és -tárolás ellen bármikor tiltakozhat jövőbeli hatállyal.

Az adatok mentésének letiltása

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Személyes adataira vonatkozóan a következő jogok illetik meg Önt:

a. személyes adatokhoz való hozzáférés joga

b. helyesbítéshez és törléshez való jog

c. az adatkezelés korlátozásához való jog,

d. az adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jog,

e. adathordozhatósághoz való jog.

Jogában áll ezen felül valamely adatvédelmi felügyeleti hatóságnál panaszt tenni személyes adatainak általunk való kezelése ellen.

TÜV Rheinland InterCert Kft.
Budapest

Váci út 48/A-B.
1132

Tel. +36 1 461 1100
Fax +36 1 461 1199
E-mail: tuv@hu.tuv.com

Az adatvédelmi koordinátor elérhetősége:

  • adatvedelem@hu.tuv.com, a tárgy mezőben az „Adatvédelmi koordinátor figyelmébe” megadásával
  • vagy postai címünkön (a címzésnél az „Adatvédelmi koordinátor figyelmébe” megadásával).

E-mailben vagy egyéb módon való kapcsolatfelvétel esetén a hozzánk eljuttatott kérdések megválaszolásához tároljuk a megadott adatokat (e-mail cím, adott esetben név és telefonszám). Ha a tárolás már nem szükséges, töröljük ezeket az adatokat, vagy korlátozzuk az adatkezelést, amennyiben a vonatkozó jogszabályok előírják az adatok kötelező megőrzését.

Ha az elküldött érdeklődés szükségessé teszi a személyes adatok továbbítását bizonyos címzettek számára, az adatokat harmadik fél számára is továbbítjuk. Az adatok továbbítására mindig a jogszabályi előírások keretében kerül sor.

Panasz benyújtása

 

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

URL: www.naih.hu